Nieuws

Winnaar van de PLUIM voor Vrijheid van Denken 2017

De pluim voor de vrijheid van denken wil een creatief individu onderscheiden die zich heeft ingezet voor één of andere kunst, zij het de literatuur, de beeldende of verbale kunstvormen. Want in al deze kunstvormen leidt juist de vrijheid van creativiteit tot innovaties.

Dit jaar mocht Emy Geyskens deze in ontvangst nemen.

Goede Doel 2017
Goede Doel 2017
Pluim voor vrijheid van denken
Pluim voor vrijheid van denken

“Zaterdagavond mocht ik de ‘Pluim voor vrijheid van denken’ in ontvangst nemen. Een hele eer (en verrassing ook)! Maar ik voel me bovenal gewaardeerd voor het effect dat ik met mijn boeken wil bereiken. (Ja, vaak over ‘moeilijkere maatschappelijke onderwerpen’, en nee, die halen niet altijd zulke hoge verkoopcijfers als de ‘commerciële boeken’.) Maar ze zetten wél aan tot een respectvolle dialoog die maakt dat de weg naar ‘vrijheid van denken’ open blijft voor al onze medemensen en vooral ook voor kinderen. Die hebben namelijk zelf ook een stem …”

 

http://www.ringtv.be/nieuws/valentino-wint-prijs-voor-innovatief-ondernemerschap-tijdens-mooiste-nacht-affligem

Het loopt op wieltjes! – Boekvoorstelling 2 december 2016
In samenwerking met Onafhankelijk Leven

2016-11-17-11_51_46-averbode-16-17-leesknuffel-2-pagina-1

Op zaterdag 3 december 2016 is het de Internationale Dag van mensen met een beperking. Dit jaar wordt deze dag op een wel heel speciale manier in de kijker gezet …

Mogen wij u voorstellen: ons prentenboek Het loopt op wieltjes! Het boek vertelt het verhaal van Femke, een 7-jarig meisje dat, ondanks haar beperking, moedig en blij in het leven staat. Het leven lacht haar al helemaal toe als meester Dries op een dag aankondigt dat alle kinderen mogen oefen-trouwen in een echt gemeentehuis …

Het mooie aan dit verhaal is dat het is gebaseerd op waargebeurde feiten. Tijdens het schrijfproces hebben we kennisgemaakt met Femke De Pauw die door een spierziekte in een rolstoel zit. Met de hulp van de organisatie Onafhankelijk Leven en de voltijdse steun van haar mama slaagt Femke erin een zo normaal mogelijk leven op te bouwen. Daarnaast heeft de peter van Onafhankelijk Leven, Rob Vanoudenhoven, ons het verhaal van zijn dochter Emma geschetst. De levens van Femke en Emma hebben de basis voor ons verhaal gevormd.

Op vrijdag 2 december wordt Het loopt op wieltjes! officieel voorgesteld in het gemeentehuis van Opwijk. Naast duiding door de uitgeverij, de auteurs en Onafhankelijk Leven vertellen Rob Vanoudenhoven over het gezinsleven met Emma en Femkes zorgleerkracht over concrete schoolnoden. Vóór de persconferentie zetten we de échte sterren van de dag in de spotlights met een groot feest: de kinderen van Femkes klas treden dan in een oefen-huwelijksbootje.

Wil je meer weten? Wil je erbij zijn? Meer informatie kunt u hier vinden: uitnodiging2decemberlooptopwieltjes

Van harte welkom!

Emma wil een broertje op de boekenbeurs (onvervulde kinderwens)
In samenwerking met Kinderwens Vlaanderen

Meter van Kinderwens Vlaanderen, Virginie Claes, leest voor uit ‘Emma wil een broertje’ (uitgeverij Bakermat), over de onvervulde kinderwens. Op 5 november 2016 op de boekenbeurs van Antwerpen.

Emy Geyskens en Virginie Claes

Twee vrienden – Boekvoorstelling – Sociaal Huis Asse
In samenwerking met Samen tegen Armoede (Welzijnszorg)

Van harte welkom op de boekvoorstelling van Twee Vrienden (armoede) in het Sociaal te Asse, op 14 oktober 2016.

uitnodiging_twee-vrienden

Binnenkort in alle eerste en tweede leerjaren: Kom op voor meester Rob! (uitgeverij Averbode)

Een verhaal geschreven met Kolet Janssen, voor Kom op tegen Kanker.

Er is ook een lessenpakket beschikbaar. Deze link verschijnt hier eind september 2016.

14237639_10155246686321040_8733958213367292182_n

cover dd5710_komoptegenkanker_lessenpakket_cvr